Subsidie voor een groene buitenplek voor medewerkers (voor bedrijven)

Als inwoner van de gemeente Doetinchem kunt u water en groen subsidie (een vergoeding) krijgen. Deze subsidie is voor het klimaatbestendig maken van uw woning, bedrijfspand, tuin en andere buitenruimte. Er zijn negen verschillende maatregelen waarvoor u subsidie kunt aanvragen. Op deze pagina vindt u informatie over subsidie voor een groene buitenplek voor medewerkers.

U kunt als bedrijf subsidie krijgen voor het aanleggen van een groene verblijfsplek bij uw bedrijf binnen de bebouwde kom van gemeente Doetinchem.

Hoeveel subsidie kunt u krijgen?

Voor het aanleggen van een groene verblijfsplek kunt u 50% van de kosten gesubsidieerd krijgen. Het maximale subsidiebedrag is €500,-. 

Voorwaarden

  • De groene buitenplek voor medewerkers draagt bij aan klimaatadaptatie en biodiversiteit
  • U kunt alleen subsidie krijgen voor kosten aan het groen. Niet voor verharding en meubilair
  • Als u subsidie aanvraagt voor het aanleggen van een groene buitenplek voor medewerkers, kunt u dit niet stapelen met een andere maatregelen in de Water en Groen subsidie. U kunt dus niet ook nog subsidie krijgen voor het aanleggen van een heg of het planten van een boom bij uw groene buitenplek.
  • Uw perceel bevindt zich binnen de bebouwde kom van gemeente Doetinchem.
    Op de digitale kaart Bebouwde kom grenzen(externe link)(externe link) kunt u zien of u in aanmerking komt voor de subsidie. Ligt uw perceel in een groen gebied? Dan komt u in aanmerking voor de subsidie.
  • U kunt alleen subsidie aanvragen voor nog uit te voeren maatregelen. Het is niet mogelijk om subsidie aan te vragen met terugwerkende kracht.
  • De factuur van de werkzaamheden moet binnen uiterlijk zes maanden na het besluit tot subsidieverlening (toegestuurde beschikking) bij Buha zijn ingediend. 
  • U bent ervoor verantwoordelijk dat uw maatregel of voorziening voldoet aan de geldende wet- en regelgeving (waaronder het welstandsbeleid en de bouwverordening) en is voorzien van de benodigde vergunningen (omgevingsvergunning, monumentenvergunning, enz.), voor zover deze van toepassing zijn. U kunt bekijken of u een vergunning nodig heeft op de website Vergunningcheck - Omgevingsloket (overheid.nl).

Aanvraagprocedure

  1. U dient het onderstaande digitale aanvraagformulier in.
  2. Gemeente Doetinchem stuurt u een ontvangstbevestiging. Vervolgens wordt uw aanvraag doorgestuurd naar Buha. Wij bekijken of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet. Hierna krijgt u bericht van ons.
  3. Heeft u goedkeuring van Buha? Dan kunt u aan de slag.
  4. Na het uitvoeren van de werkzaamheden, stuurt u Buha het volgende bewijs:
    • Een factuur van de aanleg van de groene buitenplek.
    • Een foto van de situatie vóór het aanleggen van de groene buitenplek.
    • Een foto van de situatie na het aanleggen van de groene buitenplek.
  5. Als u alles goed heeft uitgevoerd, krijgt u het afgesproken bedrag op uw bankrekening.

Aanvragen

Komt u in aanmerking voor de Water en groen subsidie voor het aanleggen van een groene buitenplek voor medewerkers en wilt u deze aanvragen? Vul dan het digitale aanvraagformulier in. Bij de aanvraag dient u een inrichtingstekening in van het plan voor de groene buitenplek voor uw medewerkers. Geef op de tekening aan hoe de nieuwe buitenplek voor uw medewerkers er uit gaat zien. Daarnaast geeft u in een tekstbijlage aan:

  • Welke soorten bomen en planten er geplant worden.
  • Hoe de groene buitenplek bijdraagt aan klimaatadaptatie en biodiversiteit.

DigiD Aanvraagformulier Water en groen subsidie - aanleggen van een groene buitenplek

U kunt deze subsidie maar één keer aanvragen. Wilt u ook voor andere maatregelen subsidie aanvragen? Vul dan voor iedere maatregel een apart aanvraagformulier in.

Plantadvies

Denk bij het creëren van een groene buitenplek bijvoorbeeld aan een bankje onder een boom. Hiervoor is het aan te raden een boom te planten die al wat groter is, dan kunnen medewerkers direct gebruik maken van de schaduw. 

De herfst is het beste seizoen om een boom te planten. De grond is dan nog warm van de zomer, en er zit voldoende water in de grond. De boom kan zich dan het beste ontwikkelen. 

Door biologische planten te planten draagt u bij aan een gezonde natuurlijke omgeving. Ook is het goed om planten te planten die van nature in dit gebied voorkomen. Dit is ook goed voor vogels en insecten!

De herfst is het beste seizoen om een boom te planten. De grond is dan nog warm van de zomer, en er zit voldoende water in de grond. De boom kan zich dan het beste ontwikkelen. 

Door biologische planten te planten draagt u bij aan een gezonde natuurlijke omgeving. Ook is het goed om planten te planten die van nature in dit gebied voorkomen. Dit is ook goed voor vogels en insecten!

Vragen of hulp nodig?

Lukt het niet om het formulier in te vullen of heeft u een vraag over de subsidie? Stuur een e-mail met uw naam, telefoonnummer en specifieke vraag naar meldpunt@buha.nl of bel naar (0314) 377 444. Voor vragen over beplanting en aanleg kunt u contact opnemen met een tuincentrum, hovenier of aannemer.